Az elmúlt 30 napban 2476 ajánlatkérést dolgoztunk fel, összesen 10 531 millió Ft értékben.

A változás hozza az új lehetőségeket

(Gondolatok hétköznapi nyelven, nem csak szakmai szemmel)
A változás hozza az új lehetőségeket

Napjainkban számos hír szól arról, hogy megszorítások várhatóak a bankszektorban.
Ezek a változások egyben új lehetőségeket is kínálnak, akár a bankároknak akár az ügyfeleknek.
Miért gondolom mindezt?
Hazánkban 2007-ig a deviza biztonságáról hallottunk, olvastunk. Természetesen a hírek mögé nézve a banki tapasztalatok is azt mutatták, hogy pl. a svájci frank egy biztonságos deviza. A mai napon, amikor ez a cikk születik elgondolkodom miért is volt ez az állítás helyénvaló, és milyenek a mai tapasztalatok egy válságtól sújtott világban. Mit hoz és hozhat az EURO zóna? Azon országok, akik benne vannak valós tényeket közölnek-e, vagy csupán a valószínűség számításokon alapszanak a vélemények? Mennyire számít a napi politika a bankvilágban, és mennyire hoz újat, mást a mindennapokban? 
Ezernyi kérdés csupán azért, hogy honnan jövünk és hová tartunk ….
Mi, akiknek számítanak az emberi vonatkozások, nem hagyhatjuk gondolatok nélkül mindezt, hiszen a „számok nem hazudnak”. Az egyszerű kérdésekre egyszerű válaszok nincsenek, hiszen minden mindennel összefügg. Az EU országok gazdaságpolitikája ugyanúgy sebezhető, mint amennyire ezt nem is feltételeznénk. Gondoljunk csak Görögország helyzetére, megítélésére, hogy milyen változást hozott szinte aznap az árfolyamok alakulására, vagy egy politikai kijelentésre szinte azonnal válaszolt a tőzsde. Akik ezt nem is figyelik, azoknak is számít, hiszen bérből és fizetésből élő ügyfeleink szomorúan mondják a tapasztalataikat, hogy már megint az árfolyam!?
Mi a helyzet ma? Magyar embernek hazai hitel. Ez lehet a mai nap mottója, hiszen aki forintban kapja a fizetését, az forintban is fizesse a hitele törlesztő részleteit is. Aki szereti a kihívásokat és jól tűri a kockázatokat, még mindig választhat devizát. Mondhatjuk, hogy mindenkinek személyre szabottan, hiszen ugyanaz a cipő mindenkire nem passzolhat.
Arra kérem az olvasót, hogy gondolkodjon el a leírtakon, és fogadja meg egy hiteles tanácsadó véleményét, hiszen nem légből kapott gondolatokat fejt ki, hanem számokon alapszik a véleménye, széles körben ismeri a bankok termékeit, tudja, hogy mikor hol vannak az „akciós termékek”, hol spórolunk a legtöbbet, hogy ne legyünk elkeseredettek egy hitelfelvétel után sem, hogy kiszámíthatóbb legyen a megélhetés. Több időt töltsünk szabadidővel, a családdal, a barátokkal.
Higgyék el nekem, hogy kiegyensúlyozott anyagi helyzettel, boldogabban élhetünk, mert igenis van élet a hitel után.

Moczok Ágnes
2010.06.07.