"Tart a pangás a hiteleknél"     "Kezd élénkülni a lakáshitelpiac"     "Sokat várnak a bankok az új lakáshiteltől"     "Drágák a lakáshitelek"     "Szocpol: csak keveseknek"     "Gyenge a lakáshitelszezon"     "Alig kínálnak akciós hiteleket a bankok"    

Akkor most mi van? Hiteleznek a bankok vagy nem? Érdemes elindítani egy kérelmet, vagy hitelt felvenni - most(?!) - a legnagyobb butaság?

Az elmúlt pár hónap híreiből emeltem ki néhányat, hogy érzékeltessem, mennyire bonyolult ma a hitelezési piac. KÍNÁLAT van -> a bankok nem szüntették be hitelkihelyezési tevékenységüket, bár a változás 2008-hoz képest óriási, és van KERESLET is -> bár sokkal óvatosabbak, megfontoltabbak lettek az igénylők. És ez így helyes!

A válság előtt nem volt nehéz hitelhez hozzájutni. Volt rá példa, hogy a személyes okmányok bemutatása is elégnek bizonyult a bírálathoz. A törlesztési időszak azonban már okozhatott gondot hitelezőnek és hitelt felvevőnek egyaránt.

Mostanra a gondok már az igényléssel elkezdődnek. Sőt! Már azt megelőzően.

Újságban, TV-ben és az interneten számtalan „rémhír” terjed, és ismerőseink között is biztosan találunk olyat, aki egy – vagy több – hitel törlesztése miatt került nehéz helyzetbe. Ki akarna ilyen sorsra jutni? „Én aztán nem!” – hozza meg a döntést férfi és nő, városi vagy vidéki, idős vagy fiatal…

Teljesen igaza van! Hiszen az az ideális, ha mindent saját erőből tudunk finanszírozni!

Ám – sajnos - ez csak keveseknek adatik meg. Egy átlagos család a jövedeleméből évek vagy évtizedek alatt tud annyit félre tenni, hogy képes legyen önerőből venni egy lakást. És addig? Luxusnak számít egy önálló lakás?

Kedves Gábor,

Számtalan olyan helyzet van, amikor nem kell, nem szabad hitelt felvenni. És számtalan olyan helyzet is van, ahol a hitelfelvétel jelenti a (jó) megoldást. Most, 2012 őszén is!

A Credithill elérkezettnek látja az időt arra, hogy folyamatos kapcsolatot tartson Önnel! A mai pénzügyi helyzetben sokkal inkább szükség van arra, hogy szakértő kezek segítsék döntéseiben. Ezért - hírlevél formájában - rendszeresen küldünk Önnek információt a hitelek világáról.

Amennyiben Önnek nincs szüksége ingyenes tanácsra vagy segítségre, leíratkozhat a hírlevelünkről. Arra kérem azonban, hogy fontolja meg alaposan! Az információ manapság többet ér, mint az a pár perc, amit a hírlevél olvasása fordít. Ám ha mégis emellett dönt, ide kattintva teheti meg.

Ha úgy gondolja, hogy másnak is hasznára válhatnak az információk, küldje tovább ismerősének.

Ideális körülményeket kíván:

Juhászné Garics Erika
hitelezési tanácsadó, a CreditHill értékesítési vezetője