Igaz vagy nem?  Van 0%-ért hitel?

A karácsony közeledtével hatalmas plakátokon hirdetik: THM: 0%. Erre a hírre is kétféleképp lehet reagálni: vagy azt gondolom, hogy "már megint hülyének akarnak nézni?!", vagy rohanok, mert ilyen lehetőséget kár lenne kihagyni!

Hogy melyik a jó választás?

Ki ne akarna 0%-on hitelt felvenni? Gondolom, ezt még azok sem hagynák ki, akik megrögzötten hitel-ellenesek. Hiszen ez azt jelenti, hogy pont annyit kell visszafizetnem hónapok - vagy akár évek - alatt, mint amennyi hitelt kaptam. Használom a bank pénzét, de nem kell érte fizetnem semmit. Ez valóban jó üzlet!

Ám az apró betűket is érdemes elolvasni, mielőtt belevágunk egy áruvásárlási hitelbe! A legtöbb helyen a futamidő 3-15 hónap közé van behatárolva, és ha ez Önnek nem felel meg, már nem is 0% a kamat. A másik buktató az önrész lehet. Bizony, sok esetben a vételár 20%-át kérik kezdésként. Ha ettől kevesebbet tudunk csak ráfordítani, könnyen változhatnak a feltételek.

Van még egy szempont, amit érdemes figyelembe venni. Mivel ingyen ebédet csak az egérfogóban találunk, így ennek a hitelnek a kamatait is fizeti valaki. Általában a bank, és a kereskedő közösen vállalja át a költségeket. Ez pedig azt jelenti, hogy készpénzért ugyanazt a terméket kedvezőbb áron is meg lehet vásárolni.

Mindannyian sokkal óvatosabbak lettünk az elmúlt években. Már nem vállalunk be gondolkodás nélkül semmilyen kötelezettséget. Mégis – így Karácsony előtt – néha erőnkön felül is szeretnénk adni. Mert sokszor nagyobb örömet jelent ajándékozni, mint ajándékot kapni.

A CreditHill minden munkatársa nevében egy rövid, de meglepő filmmel kívánok én is békés, boldog Karácsonyt Önnek és szeretteinek:

Juhászné Garics Erika

http://www.youtube.com/watch?v=pSLOnR1s74o